Boganmeldelser

Niels Peder Nielsen.dk

Opdateret 8. jan 2019

Boganmeldelser

Disse påtrængende gæster - forskellige erfaringer omkring udfrielsestjenesten - Oaseserien nr. 4

 

Bogen kan vist ikke købes mere, men jeg har den i en indscannet udgave.tryk HER

David G. Benner har bl.a. begået en "trilogi" bestående af bogen: -at overgive sig til kærligheden, at lære sig selv at kende og at vælge Guds vej.

Jeg har selv fået ganske meget ud af at studere David G. Benners tre bøger, som du kan læse indledninger til og senere mere udførligt, når du klikker Her

Læs også her om hans bog: At vandre sammen - Om åndeligt venskab og åndelig vejledning  Her

LivsMønstrekonceptet er otte konkrete hverdagsværktøjer, som kan hjælpe os til at leve vort liv, sådan som Gud havde tænkt sig det.

LivsMønstre er Jesu måde at leve et passioneret liv på. Han kom ikke bare for at undervise os, men også for at vise, hvordan man lever.

Læs videre om hvorfor - HER

Læs her om:

Cirklen

Læs her om:

Ottekanten - Fredens person

Læs her om:

Sekskanten

Læs her om:

Femkanten

ALPHAs lærebog

En mulighed for at udforske meningen med livet

Beskrivelse:

I løbet af de sidste fem år har over fem millioner mennesker ud over hele verden været på Alpha kursus, og er blevet virkelig udfordret af den friske og indtagende indføring i den kristne tro. Kurset har fået to millioner mennesker til at tage deres opfattelse af Jesus og meningen med livet op til revision.

Livsvigtige spørgsmål er kurset i bogform og ideel at læse for den, der ønsker at undersøge disse spørgsmål nærmere. Nicky Gumbel fører os på en opdagelsesrejse gennem nogle af de aktuelle spørgsmål der rejser sig, når man alvorligt overvejer de påstande som kristendommen fremsætter. Han behandler spørgsmålene med stor ærlighed og sund fornuft, og viser derved vejen til en personlig tro, der gør livet spændende og er relevant for verden af i dag.

Tryk på nedenstående for at læse visse afsnit

Tema1: Kristendom: kedelig, usand og irrelevant?

Tema 2: Hvem er Jesus?

Tema 3: Hvorfor døde Jesus?

Tema 4: Hvordan kan jeg være sikker på min tro?

Tema 5: Hvorfor og hvordan kan jeg læse i Bibelen?

Afsnit 6: Hvorfor og hvordan skal jeg bede?

Afsnit 10 Hvordan kan jeg stå imod det onde?

Afsnit 11 Hvordan leder Gud?

Afsnit 12 Hvorfor og hvordan skal vi fortælle til andre?

Afsnit 13 Helbreder Gud i dag?

 

 

 

 

 

Ole Hallesby

Ole Christian Hallesby (Født 5. august 1879 i Aremark - Død 22. november 1961) var norsk professor i teologi. Hallesby deltog i oprettelsen af Menighedsfakultetet i Oslo og var i en menneskealder formand for Det norske lutherske Indremisjonsselskap (Indremisjonen) - i Danmark svarende til Kirkelig Forening for den Indre Mission i Danmark (Indre Mission). Han var en kendt prædikant, og hans kompromiløse forkyndelse ledte i 1953 til anmeldelse af Arnulf Øverland for blasfemi efter Øverlands foredag "Kristendommen, den tiende landeplage" i 1933.

Til trods for anmeldelsen er Ole Hallesby husket for klassikeren: Fra Bønnens Verden. Bogen er en lang udredning om bønnens verden og er oversat til mange sprog.

Under 2. verdenskrig var Hallesby fængslet på Grini, Oslo.

Sådan skriver Prorex i deres katalog om bogen:

Lazaruslivet er en ualmindelig beretning om en almindelig mand, der pludselig er centrum i et utroligt mirakel. Opstandelse vækker altid opmærksomhed og postyr. Sådan var det også, da Lazarus efterkom Jesu opfordring: "Kom herud!" og vaklede ud af graven, indhyllet i sine ligklæder.

Lazarus' liv er læserens liv. Hans historie er almenmenneskelig. Spørgsmålet til Marta er også spørgsmålet til læseren: Tror du det? − Tror du på det, du har set og hørt om en ganske almindelig mand ved navn Lazarus? Tror du, at dit liv, skridt for skridt, er et liv i forvandling?

Lazarus' historie fortæller om et liv fyldt med håb og fortvivlelse, forventning og skuffelse, død og liv. Stephen W. Smith tager læseren med på en indsigtsfuld rejse gennem Lazarus' liv mod afklaring og åndelig forvandling.

Læs et par afsnit HER

Raniero Cantalamessa har udgivet en meget opbyggelig kommentar til Romerbrevet og jeg har indscannet en del af kommentarerne. Læs HER

Peter Haldorff er en af tidens største teologer omkring åndelig reflektion, pilgrimsvandring, meditation, oldkirken og kirkefædrene, og jeg har indscannet en del af hans reflektioner fra forskellige bøger, som han har udgivet

Læs HER

Paul Maier har skrevet en bog, der hedder Verden er fuld af idioter og det er en bog, der handler om a omgås dem og undgå at blive som en af den.

Jeg har holdt en tale inspireret af bogen. Den kan du møde HER

Jeg har læst en del af Henri Nouwen, og den nyeste - foros - er hans bog Hjertets enkle vej og hvis du trykker HER, så kan du se afsnit og tanker ud fra hans bog

Nov 2009

Vi er lige kommer hjem fra en ferie på Cypern, og med mig havde jeg bl. a. (ud over min dejlige kone, en bog af Philip Yancey - Vink fra en anden verden og der er rigtig mange afsnit, der har talt meget stærkt og afgørende til mig bl. a. afsnittet "Om at praktisere Guds eksistens" og i det følgende citerer jeg lidt fra det afsnit, som på en tydelig og afgørende måde handler om at bringe Guds perspektiv ind over handlinger og gerninger i vore liv.

Læs her citater fra afsnitttet

Anmeldelse af hans bg Fodspor i glastrappen

Af cand.teol, redaktør Espen Ottosen, Norge

Den svenske teolog Magnus Malm arbejder i den svenske kirke med retræter og åndelig vejledning - i samarbejde med en gruppe katolske nonner. Han er vokset op i Frelsens Hær, er konfirmeret i Metodistkirken og har arbejdet med det økumeniske magasin Nytt Liv i 15 år. Det er ikke mærkeligt at mange spekulerer på, hvor de egentlig har ham….

På dansk er der i alt udkommet fem bøger af Magnus Malm: Vejviser på Credo Forlag i 1994, Fodspor i glastrappen, I Lammets tegn og Under mandeltræet i henholdsvis 2001,2002,og 2003 på Forlaget Boedal. Under mandeltræet er en slags meditativ opbyggelsesbog med korte tekster. 

--- 

Med undtagelse af Under mandeltræet er de tre bøger fra Malm bygget op over den samme læst. Han analyserer - dybsindigt og reflekterende - både samfundet og kirken. I bøgerne henviser han gerne til avisudklip og sekulære rapporter for at begrunde sine synspunkter. Desuden henviser han ofte til centrale personer i kirkehistorien - væsentligst til ikke-lutherske teologer.

Læs mere HER også om hans bog: Bag billedet

Her er lidt om Gerard W. Hughes´s bog Gud i et og alt, og hvis du trykker her kan du læse afsnit 5 om længsel.

Nu kan du også læse kapitel 7 om Vejen til frihed

Her er lidt om John Ortbergs nyeste bog, som hedder: Når spillet slutter og hvis du trykker her kan du læse afsnit 17 om hedonisme

Her er en boganmeldelse af John Ortberg bog: Gro i tro og hvis du klikker HER kan du læse afsnit 5 i bogen, der handler om facetterne i den dynamiske bøn

HER er en tidligere anmeldelse, der gælder bogen Vil du gå på vandet må du ud af båden også af

John Ortberg.

Bogen udfordrer os til at tage troens skridt, som livet med Jesus indebærer. Samtidig undersøges en række af de psykologiske mekanismer, der kan hindre os i at tage skridtet "ud af båden

Rick Warren har skrevet en ganske fin bog: 40 målrettede dage, og hvis du klikker på Rick Warren (tekst ovenfor), så kan du læse feks. afsnit 17

Hvem skulle tro, at man som mand kunne blive vildt opbygget af at læse en "pigebog" en "kvindebog"?

Men det er ikke desto mindre tilfældet gennem de seneste dages læsning af  bogen - Bedårende - det feminine hjerte! af Stasi og John Eldredge.

Endda så meget at jeg har indscannet hele kapitel 5 Elsket og oprettet en særlig side på min hjemmeside, en side med hele kapitel 5. Hele kapitlet kan du læse HER, men du må se bort fra den lidt kedelige opsætning, tage dig den tid det tager at læse det altsammen grundigt igennem. Det tror jeg ikke du fortryder.

- en bog for dig, der gerne vil erfare det liv, som Kristus har lovet, og som ikke bare vil nøjes med at være "en sød pige" eller "en god dreng"

Beskrivelse fra Forlaget ProRex:

Hjerte i livet er en kampbog. For der er kamp om hjertet. Det er et vovestykke at følge sit hjerte. Den, der vover det, vil opleve, at kampen er alt andet end harmløs.

Bogen er et opråb og en invitation: Et opråb til opbrud fra et kristenliv, der er forstenet i rutine, og en invitation til at høre dit hjertes stemme. For det er gennem dit hjerte, Gud ønsker at forandre verden.

Hjerte i livet tager dig med på en tur gennem din fortid for at vise dig dit hjerte og forklare, hvorfor det er, som det er, hvordan det kan blive helbredt, og hvordan du kan vokse i troen på Kristus.

250 sider flot indbundet af John Eldredge, samme forfatter som "Født vild - Det maskuline hjerte" og "Bedårende - Det feminine hjerte".

Se citater fra bogen HER