Praktikant 2005

Sognepræst Niels Peder Nielsen


Erhvervespraktikant møder præst!

Min gamle konfirmand Carina Fabricius Pape har en uge fulgt mig i mit arbejde og her er hvad hun skriver:

Jeg var i uge 44 i erhvervspraktik hos præsten i Hjarup, Niels Peder Nielsen, hvor jeg var med ham vidt omkring.

Jeg blev først og fremmest sat ind i kirkens arbejde i de to sogne, og derefter fulgte en rundvisning på Præstegården og i kirken og på dens omliggende areal, hvor Niels fortale om de mest basale og vigtige ting dertil.

Mødte biskoppen

Niels tog mig med til Haderslevs stiftskonvent i Haderslev, hvor der var foredrag og debat omkring alternativ behandling (fx når man vælger at gå til en clairvoyant, i stedet for en præst, når man har spirituelle/åndelige problemer) og der blev også fremlagt emner som: Frelse & fortabelse og Freestyle Gudstjenester. Jeg syntes selv at det var utroligt spændende og lærerigt, men blev også lidt vendt i min egen opfattelse af præster. At se dem som almindelige folk til et foredrag, uden deres prædikestol og krave, og så at sidde og drikke the og kaffe med dem, var en smule ud over det sædvanlige. Og at jeg så bagefter får af vide, at jeg har siddet ved bord og snakket med en biskop! Det havde jeg aldrig troet jeg skulle komme til. Og min første tanke efter min forbløffelse var: ''Jamen, han så jo helt normal ud!''. Og efter endnu en overvejelse havde jeg nok heller ikke troet, at han var klædt i skinnende hvidt med en glorie over hovedet. Den almene befolkning regner vel med at kirkelige folk bærer et slags tegn, så folk kan genkende dem.


Gik til konfirmandforberedelse for anden gang

Desuden var jeg med til konfirmandforberedelse i Vamdrup, og bagefter blev jeg sat ind i Vamdrup kirkes arbejde, hvor jeg som ny info fik af vide at kirkegården skulle udvides.

Jeg mødte nogle af kirkens aktiviteter

Jeg var også med til flere arrangementer i Kirkeladen i Hjarup, hvor jeg deltog lidt i hvad KLUK, Farveladen og Alpha lavede. Alpha fik jeg nok mest ud af at være med i, da der er unge på min egen alder der deltager i det.

Jeg var også med ved Kirkelige handlinger

Jeg var også med til tre begravelser den uge, og jeg må indrømme at det ikke var det helt store: ''Hip Hurra! det vil jeg prøve igen''. Tror jeg har fået nok af begravelser det næste halve års tid, mindst. En bedre oplevelse jeg havde i løbet af min praktikperiode, var nok de to gudstjenester på Lindely og især Elim. Gamle folk er nu specielle og absolut ikke kedelige at tilbringe tid med, så det er nok en af de gudstjenester jeg sent vil glemme.

Sidst på ugen var jeg med til Lovsangs-gudstjeneste i Hjarup, som var en perfekt afslutning på en anderledes og lærerig uge.

Carina Fabricius Pape