Farvelade-ledere.


Nyt fra farve-laden

Farve-laden har nu kørt i lang tid med den den nuværende struktur. Det er sjovt, og ærlig talt en gang imellem kaotisk at være sammen med ungerne, der som regel er meget aktive og deltagende i de ting der sker – dog er de nogen gange meget fredagstrætte.

Vi synes det fungerer godt; rammerne, strukturen, børn, voksne og de muligheder vi har for udfoldelser via menighedsrådet går godt i spænd. Der kommer ca. 20 børn fast hver fredag. Dertil kommer en del legekammerater og børn som ”ikke må gå til flere ting,” men som alligevel får sig sneget af sted en enkelt gang imellem.

En hånd fra kirkens børn

Børnegudstjenesterne er kommet godt fra land, og der udfoldes stor kreativitet af de ledere, der står for gudstjenesten. I den forrige gudstjeneste (Palmesøndag) havde en del af børnene i Farveladen og KLUK afmærket deres hånd på et stykke karton, klippet den ud og lavet en kollage, som på billedet., der var ca. 2 x 2 meter.
Kollagen blev brugt som et "alterparti" i løbet af gudstjenesten, og temaet var "En hånd fra krkens børn" og skulle signalere, at børnene er villige til at gi´ en hånd med

Oversigt over børnebibler

Hvilken børnebibel skal jeg vælge?

For der er mange at vælge imellem. Denne folder er en fortegnelse over de børnebibler og bibelhistorier, der er i handelen lige nu. Vi håber, den kan være med til at give et overblik og foretage det rigtige valg – et valg, som både barnet og den voksne kan være tilfredse med.
Der er bibelhistorier for alle aldre. Der er børnebibler for de mindste, hvor illustrationerne er vigtige, og der er bibelhistorier for de lidt større børn, hvor fortællingen får mere plads. Endelig er der udgivelser, der henvender sig til såvel børn som voksne. Næsten alle egner sig til højtlæsning, andre også til selvlæsning.
Vi tror, det er vigtigt, at de bibelske fortællinger får plads i barnets forestillingsverden. Dertil kan børnebibler være en stor hjælp.

Juni 2006. Det Danske Bibelselskabs Stiftsudvalg i Haderslev Stift

Se oversigten HER

Se også den morsomme side: Hvad børn dig kan sige HER

HER er også lidt om faderbilleder

HER kan du se en god, morsom og spændende side med mange citater af børn og læs især den om : Kære Gud og Kære præst


Farvelade-Cafeen.Kom med i Farve-lade-cafeen.
Farve-lade-cafeen er for forældre og I er velkomne til at blive i Kirkeladen, når det er beskrevet i programmet. Da den faste vært i cafeen er stoppet i Farve-laden kører ordningen videre på frit initiativ, hvilket er rigtig dejligt. Heidi Knudsen sørger for kaffen og for det hyglige, 30311309.

Kontakt os også gerne ved spørgsmål eller andet i det hele taget.

Fredag 28 september:
Klar selv kaffen cafe - Sanne er holdt i Farve-laden!

Fredag 23 november:
Klar selv kaffen cafe


Farve-lade fakta (mest for de voksne
Farve-laden er en del af kirkens børnearbejde, hvor vi arbejder med bibelen, Gud, Jesus og Helligånden, vi lærer om kirken, vi leger og synger, vi snakker, griner og fortæller hinanden om det vi oplever, vi laver forskellige kreative aktiviteter, hvis der er stemning for det, vi beder til Gud og vi laver en gang i mellem nogle gode fester.

Vi mødes altid kl. 16.00 og slutter kl. 17.30 på fredag eftermiddage i Kirkeladen, hvis ikke andet er anført. Alle børn møder i deres basisgruppe, og starter op der.

I farve-laden er vi godt 30 børn og 7 faste voksne. Vi trækker en del på ekstra voksne til f.eks. a t fortælle for børnene, for at aflaste de voksne der kommer hver fredag. En typisk fredag starter med saft/kiks/is e.lign. i hver børnegruppe, derefter synger vi alle sammen, markerer fødselsdage og går videre med at fortælle om forskellige sider af kristendommen. Derefter er der mulighed for at lave en kreativ ting eller blot lege med hinanden.

Alle forældre og andre interesserede er selvfølgelig velkomne til at være med i farve-laden. Så går I bare ind på naturlig vis og hjælper til, med det der nu falder for.


Lederlister
Sort gruppe: (2.+3. klasse)
Lone Kjær Poulsen 75585188
Anette Mathiesen 75580731

Hvid gruppe (børnehaveklasse+1. klasse)
Asta Nielsen 75594346
Karen Marie Friis 75594304

Rød gruppe (børnehavebørnene)
Doris Thomsen 74849916
Rikke Sørensen 75551929
Betina Mogensen 73440007
Lea Fyhn


Farve-laden.Farveladeprogram

Programmet denne gang er lidt (meget) tyndt. Vi må sende Rikke og Betina på barsel det næste halve år og arbejder stadig med planlægningen. Anette har fået nye arbejdstider, og må derfor også forlade os.

Be’om, be’om at sende tøj der passer til vejret med jeres unger!

Søndag 6 januar:
Asta og hendes mand Karl-Erik fejrer 25-års jubilæum! Kom gerne til gudstjeneste og en lille festlighed i kirkeladen bagefter. Yderligere information i Kirkemagasinet eller på hjemmesiden hjarup.dk

Fredag 18 januar:
Sikkert er det, at vi skal lave et blyantskrus, en pompon magnet og vinduespynt de næste gange på skift.

Søndag 20 januar:
Niels Peder holder sin sidste prædiken som sognepræst i Hjarup. Derfor fejrer vi både Irene og Niels Peder og ønsker dem held og lykke fremover. Yderligere information i Kirkemagasinet eller på hjemmesiden hjarup.dk

Fredag 25 januar:
Klar selv kaffen cafe!

Fredag 1 februar:
Der er mange lederafbud i dag. Derfor skal vi lave biograf og lidt fastelavnspynt.

Søndag 3 februar
.Fastelavnsgudstjeneste og tøndeslagning i mejeriet.

Fredag 8 februar:
Vi afslutter blyantskrus, pompon magneter og vinduespynt.

Fredag 15 februar:
Aflyst pga. vinterferie

Fredag 22 februar:

Så er der farve-lade igen!